Vinárstvo HACAJ.

Korene firmy HACAJ siahajú až do prvej polovice 19. storočia. Začiatkom 20. storočia Ján Hacaj st. (1888-1945) s manželkou Rozáliou rod. Fraňovou (1890-1977) začínajú s obnovou fyloxérou zničených vinohradov.

Vo vinohradníckej tradícii pokračuje najmä dcéra Paulína (1915-1995) aj po kolektivizácii, ako skupinárka na pezinskom družstve.

Vladimír Hacaj st. (1926-2000) aj počas komunizmu sa popri profesii učiteľa snaží udržiavať v rodine staré vinohradnícke tradície, ktoré sa prenášajú aj na synov Jána (1960) a Vladimíra (1962-2022)

Po politickej zmene v roku 1989 spolu s tetou Paulínou začínajú na vrátených vinohradoch klásť základy malej rodinnej firmy.

Vinárstvo HACAJ v súčasnosti vyrába najmä šumivé vína vyrobené klasickou šampanskou technológiou druhotného kvasenia vo fľašiach a ako doplnok aj tiché odrodové vína.

Všetky vína sú vyrobené z hrozna dopestovaného v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti predovšetkým z produkcie vo vlastných vinohradoch.

Svoje sekty a vína dodáva iba do vybraných vinoték a gastro zariadení.

Okrem toho vinárstvo HACAJ sa zaoberá vínnou turistikou vo vyše 300 ročnom vinohradníckom dome  v centre Pezinka na Ul. M.R. Štefánika 21 a vo vyše 40 ročnom vinohrade Sauvignon v známej lokalite Grefty.